Hummus
- 2 česnako skiltelės
- 420g avinžirnių (aš naudojau konservuotus indelyje)
- 4 v.š. alyvų aliejaus ( aš naudojau alyvų aliejų su čiliu)
- 1 a.š. džiovintos koriandos
- 1 citrinos sulčių
- Žiupsnelis druskos ir juodųjų pipirų
Česnakus nulupame ir sujaustome per pusę.
Į elektrinį maisto smulkintuvą sudedame avinžirnius ir sujaustytus
česnakus, įpilame aliejaus ir viską gerai
sumalame, kad neliktu gumuliukų ir gautusi vientisa masė.
Baigiant malti, įberiame prieskonius , druską, pipirus ir įpilame citrinos sulčių.
Paragaujame, jei dar reikia, įberiame druskos ir įpilame
aliejaus.
P.S. Jeigu norite, kad hummus būtų tirštokas įpilkite daugiu
aliejaus arba citrinos sulčių. Tirštumą reguliuokite pagal savo skonį.
Skanaus!
wow, pasirodo tu didele seimininke! Saunuole, as va su virtuve nelabai draugauju. Ismokau gamint del vyro, gaminu, bet didelio entuziazmo tam nejauciu. O humusa as beje labai megstu, ypac su juoda duona. Gal va savaitgali bandysiu virtuvce prisijaukint ir pagamint kazka pagal tavo recepta. Parasysiu kaip sekesi! Gerinta
ReplyDeleteAciu Gerinta, valgyti man labai patinka daryti, bet aisku buna dienu kai i virtuve nesinoris eiti. :) Zinai, Gerinta ,reik mums merginom skanestu vakareli susiorganizuoti!!!
ReplyDelete