- 600g miltų
- 320ml vandens
- 1 kiaušinis
- aliejaus
- Žiupsnelis druskos
- Maltos mėsos
- Pakepintas svogūnas
- 1 šaukštas kefyro arba vandens
- Prieskoniai
- 2 šaukštai majonezo
- 2 šaukštai grietinės
- 2 šaukštai ketčupo
Užvirinti vandenį su 2 šaukštais aliejaus, įberti žiupsnelį druskos. į verdandį vandenį įberti apie 130g miltų. Nuimti nuo ugnies ir gerai išmaisyti iki vientisos masės, kad neliktu miltų gumuliukų. Kai šiek tiek atvės įmaišyti kiaušinį. Palaipsniui sudėti likusius miltus ir gerai išminkyti. Tešlą palikti 1 val. Butinai per tą laiką dar vieną kartą išminkyti. Po 1val. tešlą iškočiojame maždaug iki 2mm storio ir supjaustome 3cm juostomis. Įdarui: mėsytė, pakepintas svogūnas, prieskoniai ir vienas šaukšta kefyto arba vandens (mėsytė bus sultingesnė), viską gerai išmaišyti. Taip paruoštą idarą spirale vyniojame į tešla, stipriai suspaudžiame galus, kad neišsivyniotų. Verdame karštame aliejuje, kol čičinskai įgauna šviesiai rudą atspalvį. Patiekiami su padažu. Padažui: sumaišome majonezą, grietinę ir ketčupą.
Labai skanūs čičinskai. Pirmą kartą juos dariau ir labai patiko. Ir tešla labai įdomi, niekada tokios nebuvau darius. Ačiū už receptą.
ReplyDeletePrasom .. :)
ReplyDelete