- 1 kg virtų bulvių
- 3- 4 šaukštai krakmolo
- 2 kiaušiniai
- Druska
- Įdarui:
- 500 g maltos mėsos
- Svogūnas
- 1 šaukštas vandens arba kefyro
- Prieskoniai, druska, pipirai
Virtos bulves nulupame, sumalame, įmušame kiaušinius, įdedame krakmolo, druskos ir viską sumaišome. Iš bulvių masės darome paplotėlius, ant jų vidurio dedame mėsos įdaro ir formuojame cepelinus. įdarui: ištroškintą mėsą sumalame, sudedame pakepintą svogūną, prieskonius, druską, pipirus, sultinio arba kefyro, ir sumaišoma. Paruošti cepelinai dedami į pasūdytą vandenį ir verdami 5-10 min.
Puikiai atrodo!
ReplyDeleteTik, man virtu bulviu cepelinai visad asocijuojasi su varskes idaru :) Ryt reiks pasidaryti, nes turiu bulviu ir varskes
aciu ;) sita patiekala prisiminiau is mokyklos laiku , ;)
ReplyDeleteAciu uz recepta, nes bandziau daryti be recepto ir nieko nesigavo. Tad sekanti karta padarysiu pagal jusu recepta, supratusi kur dariau klaida. Tikriuosi gausis taip pat gerai kaip ir pas jus.
ReplyDeletenezinau ka dariau ne taip bet jie man visu suiro mesa sau bulves sau nors cepelinus tarkuotu bulviu padarau puikei
ReplyDeleteRecepte labai mazai krakmolo. Be to nemegstu receptu, kur nenurodytas ingredientu svoris. Sauksto pilnuma kiekvienas gali isivaizduoti savaip:)
Deleteko gero per mazai krakmolo,nes labai priklauso ir nuo paciu bulviu jai krakmolingumas mazas jos pairs as visuomet darydama virtu bulviu cepelinus dar i puodu pilu ismaisytu krakmolo su vandeniu
ReplyDeleteas naudoju 'Rooster' bulves, jos tinkamiausios cepelinams, zemaiciu blynas ir t.t. Bulves virkite su lupenomis .. :)
ReplyDelete