Tuesday, 1 September 2009

Pakišuolis...

Pakišuolis


  • 7-7.5 stiklinės miltų
  • O,5 stiklinė pieno
  • 30g mielių
  • šaukštelis druskos
  • 1 šaukštas cukraus
  • 2 tryniai
  • 300g lašinukų arba mėsytės
  • 1 svogūnas
  • Prieskoniai, druska, pipirai
  • Aliejaus apvolioti bandelėms

Į pašildytą pieną supilame mieles ir 0.5 šaukšto cukraus, suberiame stiklinę miltų ir išmaišome. Tešlos viršus storai apibarstomas miltais, šiltai uždengiama ir paliekama šiltoje vietoje, kad pakiltų. Nuslūgus tešla išplakama, suberiami likusieji miltai, druska, ir supilami su likusiu cukrumi ištrinti tryniai. Dar paminkius, kai tešloje atsiranda oro puslelių ir ji nebelimpa prie rankų, paviršius sulyginamas, uždengiamas. Laikome šiltoje vietoje, kol vėl pakils. Lašinukus (mėsytę) supjaustome kubeliais, susmulkiname svogūną ir pakepiname keptuveje. Iš pakilusios tešlos daromos kiaušinio didumo bandelės ir į kiekvienos bandelės vidų įdedame įdaro. Kievieną bandelę apvoliojame pašildytame aliejuje ir dedame į taukais išteptą puodą vieną ant kitos iki pusės puodo. Bandelės truputuką pakildiname ir kepame karštoje orkaitėje. Tiekiant bandelės išskirstomos ir sudedamos į lekštę. Valgoma su grietine arba sviesto padažu.

No comments:

Post a Comment