Monday, 23 November 2009

Mielinės tešlos blynai...

Mielinės tešlos blynai


  • 2,5 stiklinės miltų
  • 2 stiklinės pieno
  • 2 kiaušiniai
  • 7g sausų mielių
  • 2val šaukštai sviesto
  • Truputis druskos,
  • 3val šaukštai cukraus
  • Aliejaus blynams kepti
Stiklinėje pašildyto pieno išmaišome mieles, įberiame truputi cukraus, žiupsnelį miltų ir palaikome šiltai, kad pakiltų. Į pakilusią masę supilamas likęs pienas, suberiami visi miltai, sudedami kiaušinių tryniai, įberiama druskos. Viską gerai išmaišius supilame ištirpintą sviestą, sukrečiame išplaktus baltymus, ir dar palaikome, kad pakiltų. Blynai kepami keptuveje įkaitintuose riebaluose iš abiejų pusių. Tiekiame su grietine arba uogiene.

No comments:

Post a Comment