Daivos Meduolis - 250 gramų medaus
- 500g miltų
- 250g sviesto
- 5 kiaušiniai
- 110g grietinės
- 200g cukraus
- 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
Prieskonių mišinys:
- 30 g cinamono,
- 20 g gvazdikėlių,
- 5 g kardamono,
- 14 g apelsinų žievelės,
Atskiriame baltymus nuo trynių. Trynius suplakame su cukrumi. Pakaitiname medų ir atvėsiname. Puodelyje išlydome sviestą, kurį sumaišome su medaus mase, supilame grietinę ir gerai išsukame. Sumaišytą masę pilame į trynių masę ir gerai išmaišome. Miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir prieskonių mišiniu, dedami į kiaušinių, medaus, sviesto ir grietinės masę. Suplakame baltymus iki standžių putų. Taip pat sudėdame į tešlą ir gerai viską išmaišome. Įkaitiname orkaitę iki 175 C. Kepame apie 45 minutes. Iškepusį meduolį paliekame atvėsti.
Skanaus!!
P.S. Prieš dedant meduolį į orkaitę, galite pabarstyti riešutais..
No comments:
Post a Comment