Sunday, 9 May 2010

Daivos Meduolis...

Daivos Meduolis



  • 250 gramų medaus
  • 500g miltų
  • 250g sviesto
  • 5 kiaušiniai
  • 110g grietinės
  • 200g cukraus
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
Prieskonių mišinys:
  • 30 g cinamono,
  • 20 g gvazdikėlių,
  • 5 g kardamono,
  • 14 g apelsinų žievelės,
Atskiriame baltymus nuo trynių. Trynius suplakame su cukrumi. Pakaitiname medų ir atvėsiname. Puodelyje išlydome sviestą, kurį sumaišome su medaus mase, supilame grietinę ir gerai išsukame. Sumaišytą masę pilame į trynių masę ir gerai išmaišome. Miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir prieskonių mišiniu, dedami į kiaušinių, medaus, sviesto ir grietinės masę. Suplakame baltymus iki standžių putų. Taip pat sudėdame į tešlą ir gerai viską išmaišome. Įkaitiname orkaitę iki 175 C. Kepame apie 45 minutes. Iškepusį meduolį paliekame atvėsti.

Skanaus!!
P.S. Prieš dedant meduolį į orkaitę, galite pabarstyti riešutais..

No comments:

Post a Comment