Tuesday 4 May 2010

Močiutės varškės pyragas...

Močiutės varškės pyragas



Tešlai:
  • 300ml pieno
  • Apie 500g miltų
  • 7g džiovintų mielių
  • žiupsnelis druskos
  • 1 val šaukštas cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 1 val šaukštas aliejaus
Įdarui:
  • 500 g varškės
  • 60g cukraus
  • 30 g sviesto
  • 1 kiaušinis
Užtepui:
  • kiaušinio trynys

Į pašildytą pieną supilame mieles ir šaukšta cukraus, suberiame stiklinę miltų ir išmaišome. Tešlos viršų apibarstome miltais, šiltai uždengiame ir paliekame šiltoje vietoje, kad pakiltų. Nuslūgus tešlą išplakame, suberiame likusius miltus, druską, aliejų ir lengvai išplaktus kiaušinius. Dar paminkius, kai tešloje atsiranda oro puslelių ir ji nebelimpa prie rankų, paviršių sulyginame ir uždengiame rankšluosčiu. Laikome šiltoje vietoje, kol vėl pakils. Iškilus tešlai, ją dar kartą perminkome ir vėl laukiame kol iškils.

Per tą laiką ruošiame įdarą. Ištriname varškę, į ją dedame cukrų, ištirpinta sviestą ir kiaušinį. Gerai išmaišome. Kepimo skarda ištepame sviestu. Nuo iškilusios tešlos nugnybame nedidelį tešlos kiekį, jos prireiks pyrago juostelėm. Likusią tešlą dedame and skardos paskirstome tolygiai, išlyginame ir tešlos kraštus užriečiame. Ant tešlos dedame varškės įdarą. Paskirstome, kad būtų po lygiai. Iš likusios tešlos padarome juosteles ir dedame ant varškės sujungdami pyrago kraštais. Tešlą aptepame kiaušinio tryniu. Pašauname į įkaitintą orkaitę (170 laipsnių) ir kepame apie 1 val.

Skanaus!

No comments:

Post a Comment