Sunday 2 May 2010

Sūrio sausainiai prie alaus...


Sūrio sausainiai prie alaus





Tešlai:

* 150g lydyto tarkuoto sūrio
* 200g miltų
* 1 kiaušinis
* 200g sviesto arba margarino
* 2val šaukštai grietinės

Aptepimui:

* 1 kiaušinio trynys
* Druskos, česnako prieskonių, kmynų arba aguonų.

Miltus, margariną ir kiaušinį sukapokite peiliu, pridėkite tarkuoto sūrio (sutarkuoti naudojant tarką burokams), įpilkite grietinės. Išminkykite tešlą ir 30 minučių palaikykite šaldytuve. Kepimo skardą ištepkite riebalais. Iš tešlos iškočiokite 0,5 cm storio lakštą, išspauskite įvairius sausainius. Sudėję sausainius ant kepimo skardos aptepkite kiaušinio tryniu ir apibarstykite druska, kmynais, kas jums skaniau. Kepkite, kol sausainėliai įgaus šviesiai rudą spalvą (apie 8-10 min, 180 laipsnių orkaitėje).
Užkandis prie alaus paruoštas!
Skanaus!

No comments:

Post a Comment