Friday, 14 May 2010

Keksas...

Keksas

  • 4 kiaušiniai
  • 200gr sviesto
  • 250gr. cukraus
  • 350gr. miltų
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 3 v. š. grietinės
  • 2 v.š. kakavos
Sviestą sumaišome su cukrumi. Įmušame kiaušinius, beriame miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišome. Ant pačio galo atsargiai įmaišome grietinę. Padaliname tešlą į dvi dalis. Vieną sumaišome su kakava. Kepimo skardą ištepame sviestu. Į skardas dedame vieną šaukštą baltos tešlos, kitą šaukštą rudos tešlos. Kepame 175 C orkaitėje, apie 45 min. Iškepusį keksą paliekame 15 min išjungtoje orkaitėje. Glajus: ištirpintą šokolado plytelę, sumaišome su šaukštu grietinės.

Skanaus!

1 comment: