Kiškio bandelės - 300ml pieno
- 7g sausų mielių
- 300g miltų
- žiupsnelis druskos ir cukraus
- 50g sviesto
- Įdarui: svogūną ir mėsą sumalame,įberiame prieskonių ir viską gerai išmaišome.
Į pašildytą pieną suberiame mieles, žiupsnelį cukraus ir 3 v.š miltų. Išmaišome. Tešlos viršų apibarstome miltais, šiltai uždengiame ir paliekame šiltoje vietoje, kad pakiltų. Nuslūgus tešlą išplakame, suberiame likusius miltus, druską ir ištirpintą sviestą. Dar paminkius, kai tešloje atsiranda oro puslelių ir ji nebelimpa prie rankų, paviršių sulyginame ir uždengiame rankšluosčiu.Pastatome tešlą šiltai ir leidžiame gerai iškilti. Iš tešlos formuojame piršto ilgio lazdeles. Į jų vidų dedame mėsos įdaro ir užspaudžiame kraštus. Bandeles sudedame ant kepimo skardos, aptepame kiaušinio tryniu ir kepame 180 C orkaitėje apie 30 min.
Skanaus!
No comments:
Post a Comment