- 1kg bulvių
- 100g sviesto arba margarino
- 1 kiaušinis
- Prieskonių, druskos, pipirų
- Aliejaus formai ištepti
- 300g maltos mėsos
- Kiaušinis
- Pakepintas svogūnas
- 1 šaukštas vandens arba kefyro
- Prieskoniai
Bulves nuskusti, nuplauti ir smulkiai sutarkuoti. Sultis išspausti (bet ne per daugiausiai, masė turi likti minkštutė). Po to įmušti kiaušinį, užpilti išlydytu sviestu, pasūdyti ir viską gerai išmaišyti. Įdarui: mėsytė, pakepintas svogūnas, prieskoniai ir vienas šaukšta kefyto arba vandens (mėsytė bus sultingesnė), viską gerai išmaišyti. Į taukais išteptą gilesnę formą sudėti sluoksnį sutarkuotų bulvių, and jo mėsos sluoksnį ir vėl bulvių sluoksnį. Kepti karštoje orkaitėje apie 1-1.5 val. Patiekti tuojau pat iškepus.
kaip skaniai atrodo !! butinai reikes pabandyt
ReplyDeletebutinai isbandykite, skonis tikrai pasakiskas ;)
ReplyDelete