Tuesday, 11 August 2009

Kibinai...

Kibinai



  • 1kg miltų
  • 250g margarino
  • 4 kiaušiniai
  • 200g grietinės
  • Druskos
Įdarui:
  • 500g maltos mėsos
  • 1 kiaušinis
  • Prieskoniai
  • Šaukštas vandens
  • 1 pakepintas svogūnas


Į dubenį išpilame visą pakelį miltų. Įberiame druskos ir sudedame gabalėliais supjaustyta margariną. Su rankom išgniaužom miltus ir margariną, kol pasiskirsto polygiai (gaunasi kaip kruopos). Tada imušame 3 kiaušinius, vieną baltymą (trynį atidedam į šoną, juo aptepsime kibinus) ir grietinę. Viską išminkome. Suminkytą tešlą dedame į šaldytuvą 30 min., per ta laiką paruošiame įdara. Įdarui reiks, maltos mėsos, pakepinto svogūno, kiaušinio, prieskonių ir vieno šaukšto vandens. Viską gerai išmaišome. Traukiam tešlą iš šaldytuvo, padalinam į maždaug 30 vienodo dydžio rutuliuku. Į kiekvieną rutuliuką įdedame įdaro, sulenkiame ir gerai užspaudžiame kraštus. Siūlę gražiai užraitome. Į skardą dedame siūle į viršu. Kibinai aptemami kiaušinio tryniu ir kepami 200 laips tem apie 25-30 minučių.

No comments:

Post a Comment