- 1kg miltų
- 250g margarino
- 4 kiaušiniai
- 200g grietinės
- Druskos
- 500g maltos mėsos
- 1 kiaušinis
- Prieskoniai
- Šaukštas vandens
- 1 pakepintas svogūnas
Į dubenį išpilame visą pakelį miltų. Įberiame druskos ir sudedame gabalėliais supjaustyta margariną. Su rankom išgniaužom miltus ir margariną, kol pasiskirsto polygiai (gaunasi kaip kruopos). Tada imušame 3 kiaušinius, vieną baltymą (trynį atidedam į šoną, juo aptepsime kibinus) ir grietinę. Viską išminkome. Suminkytą tešlą dedame į šaldytuvą 30 min., per ta laiką paruošiame įdara. Įdarui reiks, maltos mėsos, pakepinto svogūno, kiaušinio, prieskonių ir vieno šaukšto vandens. Viską gerai išmaišome. Traukiam tešlą iš šaldytuvo, padalinam į maždaug 30 vienodo dydžio rutuliuku. Į kiekvieną rutuliuką įdedame įdaro, sulenkiame ir gerai užspaudžiame kraštus. Siūlę gražiai užraitome. Į skardą dedame siūle į viršu. Kibinai aptemami kiaušinio tryniu ir kepami 200 laips tem apie 25-30 minučių.
No comments:
Post a Comment