- 1 didelė baltagūžio kopūsto galva
- 250g maltos jautienos
- 250g maltos kiaulienos
- 1 stiklinė virtų ryžių
- 1 svogūnas
- Kiaušinis
- 2 šaukštai raugintų kopūstų
- Prieskoniai mėsai, druska, pipirai
- Padažui:
- 1 svogūnas
- 2 šaukštai miltų
- 2 stiklinės sultinio
- 3 šaukštai grietinės
- 1 šaukštas pomidorų tyrės
- Druska, pipirai
Kopūsta apvirti. Tuo metu ruošiame įdara: mėsą išminkome, suberiame pakepintą svogūną, ryžius, prieskonius, įmušame kiaušinį, įdedame smulkiai supjaustytus raugintus kopūstus ir pasūdome. Suformuojame kopūstainius ir dedame į orkaitę 30-45 min. Padažui: pakepiname svogūną, įberiame miltų ir pakepiname iki rausvumo. Paskui įpilame sultinio, grietinės ir pomidorų tyrės. Baigiant kepti balandėliai sudedami į puodą, užpilami padažu ir ant silpnos ugnies patroškinami 5-10min. Patiekiame su bulvėmis ir marinuotais burokėliais.
No comments:
Post a Comment