Thursday 20 August 2009

Kopūstainiai arba balandėliai su mėsa...

Kopūstainiai arba balandėliai su mėsa


  • 1 didelė baltagūžio kopūsto galva
  • 250g maltos jautienos
  • 250g maltos kiaulienos
  • 1 stiklinė virtų ryžių
  • 1 svogūnas
  • Kiaušinis
  • 2 šaukštai raugintų kopūstų
  • Prieskoniai mėsai, druska, pipirai
  • Padažui:
  • 1 svogūnas
  • 2 šaukštai miltų
  • 2 stiklinės sultinio
  • 3 šaukštai grietinės
  • 1 šaukštas pomidorų tyrės
  • Druska, pipirai

Kopūsta apvirti. Tuo metu ruošiame įdara: mėsą išminkome, suberiame pakepintą svogūną, ryžius, prieskonius, įmušame kiaušinį, įdedame smulkiai supjaustytus raugintus kopūstus ir pasūdome. Suformuojame kopūstainius ir dedame į orkaitę 30-45 min. Padažui: pakepiname svogūną, įberiame miltų ir pakepiname iki rausvumo. Paskui įpilame sultinio, grietinės ir pomidorų tyrės. Baigiant kepti balandėliai sudedami į puodą, užpilami padažu ir ant silpnos ugnies patroškinami 5-10min. Patiekiame su bulvėmis ir marinuotais burokėliais.

No comments:

Post a Comment