Cepelinai - 1kg žalių bulvių
- 6-7 virtos bulvės
- 1 kiaušinis
- 2 šaukštai krakmolo
Įdarui:
- 250g maltos jautienos
- 250g maltos kiaulienos
- 1 kiaušinis
- 1 pakepintas svogūnas
- Prieskoniai
- 1 šaukštas kefyro arba sultinio
Žalias bulves nulupame ir smulkiai sutarkuojame. Naudodami sūrmaišio audinį, sutarkuotas bulves nusunkiame, nuspausdami kiek galima daugiau skysčio. Sunką paliekame nusistovėti. Skystį atsargiai nupillame, o dubens dugne nusistovėjusį krakmolą sudedame į tarkuotų bulvių masę. Įdedame sutrintas virtas bulves, kiaušinį, krakmolą, pasūdome ir viską gerai išminkome. Įdaras: malta mėsa, kiaušinis, pakepintas svogūnas, šaukštas kefyro ir prieskoniai. Viską gerai išmaišome . Iš paruoštų bulvių padarome ovalius blynelius, ant vidurio dedame mėsos įdaro ir sulenkus pusiau, užspaudžiame kraštelius. Dėdame į pasūdytą verdantį vandenį. Verdame, retkarčiais pamaišant, apie 20 -25 minutes. Tiekiame su spirgučiais ir grietine.
Sveiki, noreciau pasiteirauti ar butu galima panaudoti jusu cepelinu nuotrauka viename leidinyje apie Lietuva?
ReplyDelete