Čeburėkai
- Tešlai:
- 600g miltų
- 320ml vandens
- 1 kiaušinis
- aliejaus
- žiupsnelis druskos
Įdarui:
- Maltos mėsos
- Pakepintas svogūnas
- 1 šaukštas kefyro arba vandens
- Prieskoniai
Užvirinti vandenį su 2 šaukštais aliejaus, įberti žiupsnelį druskos. Į verdantį vandenį įberti apie 130g miltų. Nuimti nuo ugnies ir gerai išmaišyti iki vientisos masės, kad neliktu miltų gumuliukų. Kai šiek tiek atvės įmaišyti kiaušinį. Palaipsniui sudėti likusius miltus ir gerai išminkyti. Tešlą palikti 1 val. Būtinai per tą laiką dar vieną kartą išminkyti. Įdarui: mėsytė, pakepintas svogūnas, prieskoniai ir vienas šaukšta kefyro arba vandens (jis padaro mėsytę sultingesnę), viską gerai išmaišyti. Is tešlos formuojame apskritus ‘’blynelius’’, įdedam įdaro ir su šakute užspaudžiame kraštus. Verdame arba kepame karštame aliejuje.
Labai skanūs ir greiti čeburėkai būna su mineraliniu. Tiesiog miltai, mineralinis ir druska. Aš naudoju Vytautą, tada nereikia beveik druskos :) greita, skanu ir trašku.
ReplyDeletei tokius ceburekus su mineraliniu reikia dar aliejaus ipilti, tada tesla buna minkstesne ir kociojasi lengviau.
ReplyDeleteaciu, reiks pabandyti, su mineraliu vandeniu, esu girdejus , bet niekada nebandziau :)
ReplyDelete